Nuffnang Ads

Isnin, 7 Disember 2009

Penawar Darah Tinggi



Seorang sahabat saya menurut pengalaman keluarganya pernah mengamalkan bahan dibawah ini untuk penawar darah tinggi dan terbukti berkesan.


Petuanya mudah saja. Anda cuma perlukan:

Sebatang lobak merah

  • 1/3 atau 1/4 batang lobak putih (jika terlalu banyak rasanya agak pahit)

  • sebiji timun
Bersihkan. Buang kulitnya jika mahu, tambah sedikit air dan kisar. Minum setiap hari.

Bagi yang tidak suka minum jus atau makanan yang dikisar, mungkin boleh dijadikan ulam atau dihiris dan digaulkan dengan makanan lain bagi menambah selera (sebagai alternatif).

Menurut sahabat saya itu , doktor perubatan yang memeriksa ayahnya sedikit hairan apabila mendapati penyakit darah tingginya hilang begitu saja.

Apapun, tidak rugi untuk mencubanya walaupun kita tidak mempunyai sebarang penyakit. Ketiga-tiganya kaya dengan vitamin dan serat. Tambahan pula, mencegah jauh lebih baik dari mengubat.


12 ulasan:

Dhana/戴安娜 berkata...

salam sahabat
wah bagus sangat bermanfaat dan menambah ilmu kesehatan nich thnxs n good luck ya

ukmstudio berkata...

Saya dah link kan blog ibu ngan blog saya....

http://studiouniversiti.blogspot.com/

jamie berkata...

Nak tanya sikit ye..betul ke lobak putih menawarkan ubat lain mcm air kelapa tawarkan racun? Saya tak pernah masak guna lobak putih tapi bila dijamu saya makan...cumanya byk org kata lobak putih hapuskan keberkesanan ubatan lain yg kita makan pada masa yg sama. Tolong jawab ye.

jamie-di-sini.blogspot.com

Ibu.kesuma berkata...

Sdr Jamie..

Tidak pula Ibu ketahui apa yang sdr katakan itu, bagi Ibu sama dg anda bahawa air kelapa boleh memutus/menawarkan/melumpuhkan ubar sains atau kimia..

w'lwa'alam.

Zamrud berkata...

Artikel bagus dan memberikan inspirasi !

Munir Ardi berkata...

terimakasih ilmu barunya jiran

Aidi-Safuan berkata...

wah...camtuh rupanye..besh2

Mbah Soleh berkata...

Boleh mbah adposi artikelnya juga?

Bintang berkata...

nice information..ntar aku kasih tau mamah-ku tentang ini..aku link yah blognya

huda berkata...

saya dah 12 thn menderita sakit drh tngi ni...nak cubale petua ni.. kalu berkesan saya buka ldg lobak dan timun. tk byk2.

Onny S berkata...

wah. teima kasih atas informasinya bu. kebetulan saya juga menderita darah tinggi.
punya obat alternatif untuk sakit kepala sebelah (migrain) bu??

sekalian nitip promosi :

http://seojaguar.blogspot.com

thanks

Amy berkata...

good info

Tajaan

Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts with Thumbnails

RADIOKITA STESEN 1